Nygade

Ombygning af 5 forskellige erhvervsejendomme på Strøget, fra kontor og mødelokaler til nye og indbydende luksuslejligheder.

Boligbyggeriet på Nygade og Knabrostræde omfattede en konvertering af 5 forskellige ejendomme, der alle tidligere har været i brug som erhvervslejemål. Arbejdet har strukket sig over 15 måneder, hvor der er etableret en række nye tekniske installationer samt nye trappeopgange til de forskellige boliger. Projektet blev udført som en hovedentreprise, men med et stort ansvar for den byggetekniske sparring og rådgivning. Sagens centrale placering har stillet store krav til projektledelsen,  særligt arbejdet med materialeleverancer, dialog med myndighederne og koordinering af de forskellige faggrupper. Her har der bl.a. været særlige krav til bevarelsen af de forskellige bygninger, heriblandt facaden på hjørneejendommen ved Knabrostræde og Nygade.

Projektet har resulteret i 50 nye lejligheder, der er indrettet på forskellig vis. Boligerne varierer både i størrelse og indretning, fra bygning til bygning, og spænder fra ca. 80 m2 og op til ca 150 m2. Fælles for lejlighederne er, at de alle blev afleveret som indflytningsklar med udstyret køkken og badeværelse.

Ind mod de forskellige gårdhaver, har HK Byg Entreprise etableret nye altaner til de forskellige lejligheder. De nye altaner skifter i størrelse afhængig af gårdhave og lejlighedsstørrelse, men er etableret på tværs af de forskellige ejendomme. Dette giver beboerne muligheden for at have egen direkte adgang til et udendørsareal i centrum af byen.

De boliger der ligger på 1. sal har fået en stor fælles terrasse, hvorfra de har mulighed for at nyde udendørsarealerne. Den nye fællesterrasse er bygget oven på en udvidelse af butikslokalerne i stueetagen. Her har beboerne mulighed for nyde en sommeraften eller et socialt arrangement med venner og bekendte.

Boligerne er bygget forskelligt fra bygning til bygning og fra etage til etage. Her er ejendommene udnyttet fra kælder til kvist, hvor vi har bygget en række nye taglejligheder. Alle boliger er lavet i slidstærke materialer, hvor det har været ønsket at mindske antallet af kvadratmeter til gangareal. Boligerne er derfor indrettet med store køkken/alrum med direkte overgang til stuen.

Det har været et afgørende ønske fra bygherres side, at kunne aflevere boligerne løbende, fremfor at have en skæringsdato. Projektledelsen har derfor løbende færdiggjort og afleveret lejligheder til fremvisning og efterfølgende udlejning, mens der fortsat har været andre lejligheder, der manglede at blive færdiggjort.

Byggeriets centrale placering har stillet væsentlige udfordringer til logistikken omkring byggepladsen. Her har særligt materialeleverancer og affaldshåndtering krævet særligt koordinering i forhold til levering og afhentning. Her har det været nødvendigt at få overstået al til- og frakørsel fra pladsen i de tidlige morgentimer. Samtidigt har byggeledelsen stillet mandskab til rådighed på pladsen til fordeling af materialer direkte ved ankomst, idet det ikke har været muligt at opbevare materialer et eller flere faste steder. Affaldssorteringen er foregået i mindre affaldscontainere inde i bygningen.

KORT OVERSIGT

PROJEKTDETALJER

ENTREPRISESUM: 65 MIO. KR.

ENTREPRISEFORM: HOVEDENTREPRISE

VARIGHED: 10 MÅNEDER