3 kopper kaffe og en snak om arbejdet

NYE KOLLEGAER

I løbet af foråret har vi fået 3 nye ansigter tilført holdet. Vi bød på en kop kaffe og en snak om deres første tid i HK Byg.

Hvis du har fulgt lidt med på vores hjemmeside og Linkedin-side, så har du måske opdaget, at vi har udvidet teamet en del. At få nye folk ind er en svær proces. Her skal nye personligheder ind i vores kultur, lære vores tilgang til projektet og samtidig forme sin egen stilling. Vi har sat os ned med de tre nye projektledere, Christian, Carsten og Finn, til en snak om, hvordan deres første tid her hos HK Byg har været, og hvorfor de valgte os som deres arbejdsgiver i første omgang.

Se vores ledige stillinger
Mathias Møller Mortensen
april 9, 2019

Vi har fået nye folk i organisationen, nogle til velkendte funktioner mens andre er hentet ind til at opbygge og varetage helt nye roller. Det har selvsagt givet en fin anledning til en smule selvransagelse og en vurdering af vores onboarding-proces. 

Christian_busch

Christian Bajlum-Busch, Digital projektleder i HK Byg Entreprise.

Christian har været tilknyttet HK Byg i flere omgange. Først som studentermedhjælper, så som praktikant og siden som digital projektleder. Christian kom ind med en ny og spændende profil, og kunne fra starten implementere en række værdifulde værktøjer i et af vores projekter. Pludselig kunne Christian hurtigt og nemt vise ændringer og koalitioner i tegningsmaterialet.

Hvordan har din start været her i HK Byg?

”Det har været en rigtig spændende start. Det er jo super fedt at komme ind og bruge nogle af de her digitale værktøjer fra første dag. Nu kan vi sidde og lave simuleringer af forskellige løsningsforslag og allerede her afklare, hvilke løsninger der er mulige, og hvilke der ikke dur. Jeg har jo fået ”lov” til at vise, hvad mange af de her værktøjer kan bruges til. Og det har været super at se den positive reaktion”.

Hvordan har opstarten og opbakningen været?

”Jamen, helt lavpraktisk, så har jeg fra start bedt om det rette udstyr. Både hardware og software. Det har været et must for mig, for overhovedet at kunne komme i gang. Det har naturligvis været en vis investering fra HK Byg’s side, men jeg fik bare besked

på at lave en liste med de ting, jeg skulle bruge. Det er jo super fedt, og gør at jeg hurtigere kan komme i gang. Det er klart, nogle af projektlederne skal lige forstå arbejdsprocesserne i mit arbejde. De kan godt blive lidt utålmodige fra tid til anden, men de er så småt begyndt at forstå arbejdsprocesserne.”

Talenter findes i alle aldre

Finn tiltrådte som projektleder i starten af året, og er sat direkte ind på vores skolebyggeri i Tølløse. Finn kom ind på holdet via en af vores nuværende kollegaer, der fik begge parter til at sætte sig ned og se, om det kunne et match.

Hvad ser du frem til i forbindelse med dit nye arbejde her i HK Byg?

”Jeg glæder mig til at blive bekendt med arbejdstilgangen og komme i gang med byggeriet. Jeg havde hørt igennem en gammel kollega, at der var en god stemning blandt medarbejderne i firmaet. Allerede nu mærker jeg en god arbejdsmoral og en god atmosfære på kontoret, så jeg glæder mig til at starte mit arbejde i HK Byg Entreprise. Jeg ser frem til at lære mere om alle programmerne og arbejde med digitale værktøjer, noget, som jeg ikke har brugt særlig meget førhen. Talenter findes jo i alle aldre, så jeg håber da, at jeg kan komme ind og gøre en forskel med mine styrker. Jeg tror, at jeg i samarbejde med mine kolleager,

Finn Nielsen, Projektleder HK Byg Entreprise.

kan skabe et velstruktureret projekt, hvor jeg kan bidrage med et godt overblik over projektet og en erfaring inden for alle faggrupper.” – Finn Nielsen.

Fra Sønderjylland til København

“Jeg havde hørt en masse positive ting om virksomheden igennem mit netværk. Hjemmesiden vakte især min interesse, da jeg kunne identificere mig med den beskrevet arbejdstilgang. Jeg kunne læse en masse omkring sagerne og teamet. Jeg er en del af den yngre generation i byggebranchen og næsten alt i dag foregår med it-udstyr, som er en af mine stærke sider.

Carsten Ketelsen, byggeleder i HK Byg Entreprise.

Jeg vidste, at HK Byg var begyndt at arbejde med disse værktøjer, og jeg ville gerne hjælpe med at få de nye it-systemer til at fungere og udvikle mine evner som byggeleder.” – Carsten Ketelsen.

Hvordan har dine første par måneder været?

”Hektiske. Der har været fuld fart på. Nu blev jeg kastet direkte ud i et spændende men presset projekt sammen med Flemming. Her har der været knald på fra start. Jeg har været glad for at kunne sidde sammen med Flemming og suge til mig. Han har en struktur og tilgang der passer mig godt, så det er rart at kunne overskue projektet, selvom det går hurtigt. Altså jeg blev mere eller mindre kastet direkte ud i det. Men jeg har så kunne bruge Flemming og Claus (red. ”Gram Madsen”) rigtig meget, så på den måde har det været learning by doing, men i et kontrolleret omfang. Jeg synes i hvert fald, at det har været en gradvis proces, hvor jeg løbende har taget mere og mere.” – Carsten Ketelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret med HK Byg.

Etablering af butikslokale til Normalbutik

Mere end blot byggeri

VORES TILGANG

Digitale værktøjer

DEN DIGITALE TVILLING

Byggeri i byen

BEVARINGSVÆRDIGE